DSC03782 dbkeukengroep jeffrey ruesink
Green dot Design en DB KeukenGroep: Moderne werkplek met een Zeeuws tintje

Green dot Design en DB KeukenGroep: Moderne werkplek met een Zeeuws tintje

Met meer dan 30 jaar ervaring in de branche staat DB KeukenGroep bekend om het leveren van complete keukens en badkamers, waarbij de focus ligt op transparante en persoonlijke klantervaringen. Voor de inrichting van hun nieuwe hoofdkantoor in Zeeland hebben ze de expertise ingeschakeld van Green dot Design. Samen met interieurontwerper Janine Pieters de Groene is er een harmonieus ontwerp tot stand gekomen, geïnspireerd op het Zeeuwse landschap en de boerenschuur. Natuurlijke kleuren, rustige elementen en tijdloze details zijn gebruikt om een harmonieuze en huiselijke sfeer te creëren. Dit zorgt voor een prettige werkomgeving waar medewerkers zich comfortabel voelen en optimaal kunnen presteren.

De moderne werkomgeving

Het ontwerp is een naadloze samensmelting van de binnen- en buitenomgeving en draagt bij aan de moderne werkomgeving met een gevoel van openheid, ruimtelijkheid en welzijn. Janine: “We zitten veel op kantoor, maar werken wanneer mogelijk ook steeds vaker vanuit huis. Het nieuwe transparante kantoor is een uitnodigende plek geworden waar men elkaar kan ontmoeten, ontvangen, overleggen, (samen)werken en concentreren. Dit zorgt voor een dynamische omgeving waarin verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de medewerkers. Met de nieuwe inrichting hebben we de huiselijke sfeer en het ruimtelijke groene landschap naar binnengehaald. Zo voelen medewerkers zich comfortabel op de werkvloer en kunnen zij optimaal presteren. ”

"Een vleugje huiselijkheid is tegenwoordig een onmisbaar element in een werkplek of werkomgeving."

Het begint bij de vloer

Een succesvol ontwerp begint volgens Janine altijd bij de vloer. Tarkett speelde een cruciale rol bij het realiseren van het gewenste interieur voor het hoofdkantoor van DB KeukenGroep. Voor de 900m2 aan kantoorruimten, viel de keuze op de Arable tapijttegels. Dit zorgde voor een zachte en comfortabele basis in de kantoren.

Voor de ruimtes waar veel verkeer plaatsvindt, werd gekozen voor een harde vloerbedekking in de vorm van pvc stroken. De gekozen loose-lay houtlook, ook te vinden bij de entree en balie, heeft een geschaafde plank uitstraling met een matte finish en voegt een vleugje Zeeuwse identiteit toe aan het ontwerp. Deze robuuste vloerkeuze voor DB KeukenGroep combineert functionaliteit met een huiselijke uitstraling in de moderne werkomgeving.

Samen bouwen aan een waardevol resultaat

De samenwerking tussen Green dot Design en Tarkett heeft opnieuw geresulteerd in een succesvol interieurontwerp. Janine: “Ik vind het belangrijk om in alle projecten die ik ontwerp, een professioneel, functioneel en verrassend interieuradvies te geven. De vertegenwoordigers van Tarkett zijn daarbij waardevolle sparringpartners.”

Door te kunnen vertrouwen op de ondersteuning en expertise van Tarkett, kon de creatieve visie worden vertaald naar een moderne werkomgeving en een sfeervol eindresultaat. De combinatie van het interieuradvies van Green dot Design en de hoogwaardige vloeroplossingen van Tarkett hebben geleid tot een succesvol interieurontwerp dat voldoet aan de wensen en eisen van DB KeukenGroep en haar medewerkers.

Nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat?

Project: Hoofdkantoor DB keukengroep Sint-Annaland
Opdrachtgever: DB keukengroep
Projectinrichter: TMC Project, Goes
Maatwerk: Intra interieurbouw, Kapelle
Fotografie: Suzan Fotografie / Jeffrey Reusink