Inrichting huisartsenpraktijk Bruëlis te Kapelle
Inrichting huisartsenpraktijk Bruëlis te Kapelle

Inrichting huisartsenpraktijk Bruëlis te Kapelle

GREEN dot DESIGN kreeg de uitdagende opdracht van HAP Bruëlis om een interieurontwerp te maken voor de nieuwbouw van apotheekhoudende huisartsenpraktijk Bruelis in Kapelle, Zeeland.

Modern, Licht en kleurrijk waren de eisen van de doctoren, waarbij met de inrichting is gelet op de richtlijnen van de LHV. Privacy, geluidsoverdracht en toegankelijkheid waren belangrijke aandachtspunten.

Ronde vormen in de inrichting zorgen ervoor dat het overgrote deel van de meubelen in de praktijk op maat is gemaakt. De apotheek is efficiënt en naar eigen wens en inzicht ingericht. 

In de ontwerpfase is nauw samengewerkt met architectenbureau Archikon en voor de signing is samengewerkt met ontwerpersduo Illigraphics, zij ontwierpen een nieuw logo en huisstijl en gaven de Zeeuwse misjes een eigen identiteit voor elke huisarts in de praktijk. Blauwtinten bij binnenkomst en verwijzing naar ridderburcht Bruelis zijn de eerste kennismaking met boer en boerinnetje in wachtkamer. Elke huisarts heeft een eigen kenmerk terug laten komen van zichzelf in 1 van de 7 spreek- en behandelkamers.

GREEN dot DESIGN heeft het project begeleid van ontwerp tot realisatie.

Award: Winnaar LHV bouwprijs 2018 (jury- en publieksprijs)
Project: Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Bruëlis
Opdrachtgever: HAP Bruëlis
Fotografie: Josegrafie