Inrichting kantoorpand Carmat /7Co Textiles te Zevenbergen
CARMAT TEXTILES / 7CO te zevenbergen

CARMAT TEXTILES / 7CO te zevenbergen

GREEN dot DESIGN kreeg de opdracht van Carmat Textiles in Zevenbergen om een ontwerp te maken voor de Instructie Ruimte op de Begane Grond en de kantoorruimte op de 1e verdieping. 

Carmat Textiles is een familiebedrijf dat is opgericht in 1961 en ruim 60 jaar ervaring heeft in de textielgroothandel. De nieuwe generatie van het bedrijf besloot de inrichting van het kantoor te moderniseren. 

Kersenhout en kleuren als crème, blauw en grijs zouden worden gemoderniseerd en vernieuwd, het kantoorpand is getransformeerd tot moderne werkplek met een eigentijdse inrichting. 

Modern, Licht en ruimtelijk waren de eisen van de opdrachtgevers, waarbij is gelet op routing en samenwerken van afdelingen onderling. Bouwkundig zo min mogelijk aanpassingen, echter een extra plafondhoog raam in de gevel waarbij veel extra daglicht binnenstroomt vormde een mooie toevoeging in de ruimte. 

De vloer is gelegd in 2 kleuren waarbij functies worden onderscheiden. PVC van Gerflor in de kleuren betonlook en eiken geven de ruimte breedtewerking. Een houten lattenplafond als zichtlijn dwars door het kantoor geeft extra diepte werking.

De meubelen zijn vernieuwd en hoogte instelbaar tot zit-sta. Er is minder kastruimte omdat er meer en meer digitaal wordt gewerkt.

De plafondhoge binnendeuren waren van kersenhout en zijn gewrapt naar matzwart door @braatvisualcreations. Trendy accentkleuren op de wanden als groen en oudroze geven het kantoor een jonge uitstraling en een wandvullend fotobehang op de wand van Rotterdam verwijst naar de zakelijke roots van de ondernemende familie. Vanuit het hele kantoor kijken we in de vide waar de verlichting van Moooi een echte eye-catcher vormt.

Carmat / 7Co is klaar voor de toekomst!
GREEN dot DESIGN heeft het project begeleid van ontwerp tot realisatie.

Project: Kantoor en Instructie Ruimte
Opdrachtgever: Carmat / 7Co Textiles
Aannemer: DH afbouw Noordhoek
Fotografie: Josegrafie