Nieuw kantoor DWT Groep
Nieuw kantoor DWT Groep TE GOES

THUIS OP HET WERK!

GREEN dot DESIGN kreeg de mooie opdracht van DWT Groep om een interieurontwerp te maken voor de verbouw van een bestaand pand naar een modern en duurzaam kantoorpand.

Project: DWT Groep installatieprofessionals Goes
Opdrachtgever: DWT installatieprofessionals Goes
Projectinrichter: Piet Hoekman / TMC Project
Fotografie: Suzan Fotografie

Tijdschrift editorial nov 2019:

Hoe beter je het op je werk naar je zin hebt, hoe meer je je er thuis voelt Steeds meer werkgevers doen er, in deze krappe arbeidsmarkt, dan ook alles aan om de werkomgeving zo professioneel en sfeervol mogelijk te maken. Dat zien we ook terug bij de DWT Groep, die bij de verhuizing naar een nieuw kantoor alles uit de kast haalden om voor haar medewerkers een inspirerende en mooie kantooromgeving te maken die volledig past bij het bedrijf. 

De installatieprofessionals verhuisden in september naar hun nieuwe hoofdkantoor in Goes. “De verhuizing moest een bijdrage leveren aan de visie van ons bedrijf”, zegt directeur Mark-Jan Koldijk. “Een bedrijf met een inspirerende werkomgeving en leuke collega’s, waar we klanten kunnen ontvangen en uitdagende projecten kunnen aannemen.”

Zelf ging DWT Groep natuurlijk aan de slag met de installaties van het pand. “Het was een uitdaging om het pand te transformeren naar een gasloos en duurzaam pand. Vaak leeft bij klanten de vraag of dat wel kan in een bestaand pand of een bestaande woning. Doordiverse installatieconcepten te verwerken kunnen we aantonen dat dat heel goed mogelijk is en je een hoogwaardig binnenklimaat kan realiseren.”

Schot in de roos
Een inspirerende werkomgeving realiseer je natuurlijk niet alleen met goede installaties. Ook de inrichting speelt een grote rol. “We hadden een beeld over de functionaliteit die we in het gebouw wilden hebben en welke sfeer we wilden uitstralen, modern en huiselijk. Janine Pieters-De Groene van Green dot Design heeft deze wens heel goed vertaald in een ontwerp dat daar volledig bij aansluit.”

Janine koos industrieel, stoer en robuust als uitgangspunten voor het interieurontwerp. Met behulp van haar 3D-tekeningen liet ze het gebouw tot leven komen, kleuren, materialen en inrichting werden zichtbaar. “ Door het gebruik van een 3D tekening worden verhoudingen en zichtlijnen beter zichtbaar dan op een platte bouwtekening. Je kunt nu als het ware virtueel rondkijken in het gebouw en veel beter visualiseren hoe kleurstellingen en combinaties eruit zullen zien . Het interieurontwerp dat Green dot Design heeft gemaakt voor DWT Groep was direct een schot in de roos”

Begrijpelijk, als je kijkt hoe het kantoor er in werkelijkheid uitziet. Het pand zelf valt, met zijn ligging langs de A58 en zijn langgerekte vorm snel op. Zodra je het indrukwekkende gebouw binnenstapt is de grote moswand het eerste wat je ziet. de moderne lichte kantoorruimtes strekken zich voor je uit De vloerbedekking, die van lichtgrijs naar blauw verloopt geeft een ruimtelijk effect in de gangen die aan een zijde volledig zijn voorzien van glas

De reacties van de directie, medewerkers en bezoekers aan het pand zijn lovend, daar ben ik trots op!

Stoer en chique
Het gaat hier overigens niet om zomaar glas. De deuren zijn, vanwege de veiligheid, van gehard glas en de glaswanden van speciaal geluidswerend glas, voor een optimale rustige werkomgeving. Dit is het werk van Simons bouw en glas. “We houden trends goed bij en zorgen altijd dat we onze klanten over het nieuwste van het nieuwste kunnen adviseren. Nu bestaan deze glassoorten overigens al lang. Het vernieuwende zit vooral in de volledig matzwart gepoedercoate stalen profielen. Die zag je al eerder in particuliere woningen, deze zijn nu dus ook een trend op kantoor. ze passen perfect bij het stoere en tevens chique interieur.”

Werkcafé
Vanuit een aantal kantoren en vergaderruimtes in het centrale deel van het gebouw kijk je door de glazen wanden uit over het gezellige werkcafé, dat zich in het hart van het pand bevindt. Deze bijzonder hoge open ruimte is door Green dot Design getransformeerd tot een fijne, warme plek. Dat komt mede door het donkere plafond, de robuuste inrichting, het baksteenbehang en de houten wanden. Maar ook de hangende planten en de verlichting dragen bij aan de prettige sfeer. Hier ben echt even ‘weg van kantoor’. Het werkcafe is een multifunctionle ruimte waar je kan ontmoeten, lunchen, vieren en informeel overleggen.

Rustig werken
Deze uitnodigende ruimte heeft ook een werkfunctionaliteit. Er zijn namelijk twee zones gecreëerd, opgedeeld door een lange keuken die op maat is gemaakt. Aan de ene kant het ‘café’ en aan de andere kant een werkruimtewaar je in ‘treincoupés’ kunt werken. Installateurs die tussen de werkzaamheden door even hun mail willen checken of administratie bij willen werken, kunnen dat hier in alle rust doen.

Overleggen
De vergaderruimtes rondom het werkcafe zijn high tech, voorzien van de laatste snufjes op ICT gebied. Je ziet op een display op het glas of ze vrij zijn of bezet. Green dot Design bedacht in deze ruimtes opvallende grote fotoprints voor op de wand, ook zichtbaar vanuit het werkcafe. De scrumruimte heeft een podium waar medewerkers en klanten van DWT op een andere manier met elkaar in gesprek kunnen gaan. Nieuwe manieren van werken en overleggen stimuleren de creativiteit, dynamiek en professionaliteit.

Inderdaad. Het pand paste in alle opzichten goed bij de DWT Groep, qua ligging, ruimte, duurzaamheid en sfeer. En mochten ze in de toekomst opnieuw uit hun jasje groeien, dan is er zelfs nog ruimte voor uitbreiding. Met dit nieuwe pand zijn is de DWT Groep klaar voor de toekomst.